23. 5. – Muzikoterapie – Velká cesta kolem světa – 60,- Kč

HUDEBNĚ POHÁDKOVÝ WORKSHOP

Každý z interaktivních workshopů využívá muzikoterapeutických prvků a je spjat s pohádkovým příběhem. Aktivity kladou důraz na propojení obou mozkových hemisfér, koordinaci, orientaci v čase, rozvoj abstraktního myšlení dítěte a celkový harmonický rozvoj jednotlivce i jeho spolupráci a socializaci v kolektivu. Děti se v žádném případě nedělí na „hudebně nadané a nenadané“ a ani se tak necítí. Jejich hlavním pocitem je nadšeně zkoumat a objevovat. 

Hudební nástroje určené pro muzikoterapii pohladí na duši i inspirují svým zvukem. Co se teprve stane když je dáme do rukou našim dětem? 

23. 5. 2022 – 9.00, 10.00 hod Velká cesta kolem světa  Hudební nástroje z celého světa v dětských rukou Muzikoterapeutické prvky
60 %
Rozvoj hudebních dovedností
80%
Kreativita
60%
Vhodné ven
70%
Hlasité aktivity
20%

Příběh dětské hračky, která se chtěla vrátit ke své holčičce. Etnické nástroje ve všech podobách jsou velkou výpovědí o vzájemném propojení etnik na celé zeměkouli. Workshop umocňují rytmické a sluchové hrátky vycházející z dětských her jednotlivých národů. Objevíme společné prvky a zjistíme, že hudba je velikým prostředkem vzájemného porozumění. Stačí jen vnímat.

sitar, hangdrum, didgereedoo, tampura, uhdu, kalimba, chimes, fujara, tibetské mísy atd.

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *